Cinlerle İnsanların Evlenmesi Meşru mudur?
Müslümanlar İmam Malik B. Enes’e bir mektup yazarak cinlerle evlenmenin hükmünü sordular. İmam Malik’in cevabı şu şekilde olmuştur.
‘Dinde bu hususta hiç bir sakınca görmüyorum. Ancak hoş da karşılamam; çünkü ‘Cinden bir adamdır’ diye cevap verirse İslam’da fesat alıp yürür, büyük şayia ve dedikodulara sebep olur.
İmam Hasan, Katade, İshak ve Hakem gibi alimler de insanların cinlerle evlenmesinin sakıncalı görmüştür. Ulemadan bazıları da cinlerin insanlarla evlenmesinin kesin olarak yasak olduğunu belirtmiştir. Delil olarak Rum Suresi 21. ayette insanların kendi cinsinden olan kadınlarla evlenip muhabbet tesis ettiklerini ve bu sebeple kendilerine büyük bir lütufta bulunduğunu beyan gösterdiler. Söz konusu ayette şöyle buyrulmaktadır.
‘İçinizden kendileri ile huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi O’nun varlığının belgelerindendir.’
Buna göre cinlerle insanlar arasında evlilik meydana gelirse eşler arasında uyum sağlanması mümkün olmaz. Çünkü cinsleri değişiktir, evlenmenin hikmeti kalmaz. Çiftler arasında huzur sevginin gerçekleşmesi mümkün olamaz. Nitekim, Zuhri’den rivayet edildiğine göre sevgili Peygamberimiz cinlerle evlenmeyi yasaklamıştır
Cinler Evlenir mi?
Kehf Suresi 50. ayetinde mealen
‘Şimdi siz beni bırakıp da düşmanınız olduğu halde onu ve neslini mi dost edinirsiniz?’
denilmektedir. Ayette geçen nesil kelimesi sebebiyle, cinlerin evlendiğinin burada acıkça belirtildiği söylenmiştir.Hatta, onlar aile bağları açısından, insanoğlundan daha tutucu ve birbirlerine daha düşkündürler. Bulundukları yeri terk ettiklerinde hep kabile kabile yolculuk yaparlar. Kendi dinlerinden olanlara aşırı bağlılıkları, sadakatleri vardır.