Astral Seyahat Nedir?
Astral seyahat nedir? Astral seyahat gerçek mi? İnsan, beden dışına çıkıp seyahat yapabilir mi?
Astral seyahat parapsikolojide ve metapsişikte ayrı ayrı ele alınmıştır. Parapsikolojide astral seyahat, “beden dışı deneyim” veya “beden dışı seyahat” olarak tanımlanırken; Metapisişikte ise “Şuur projeksiyonu” olarak ifade edilmektedir. Bildiğimiz manada beden dışı seyahat tanımına en yakın parapsikolojik yaklaşımdır çünkü şuur projeksiyonu tabiri tam olarak beden dışı, madde ötesi seyahati tanımlamak için yeterli gelmemektedir. Projeksiyon, bir görüntünün başka bir noktaya iletilmesi ile ilgilidir ki aşağıda astral seyahati çeşitlendirirken bu ayrım daha net bir şekilde anlaşılacaktır.
Madde ve madde ötesi beden olarak iki temel bölümden oluşan insanın madde bedenini aşarak maddesel boyut dışında yaptığı seyahatler Astral seyahat, yani beden dışı seyahatler olarak tanımlanmaktadır. Ancak bu noktaya gelinceye kadar insanda bulunan farklı katlar yanılmalara neden olmakta bilinçaltı ve zihinde meydana gelen görüntüler gerçek bir astral seyahat deneyimi ile karıştırılabilmektedir.
Astral Seyahat Nedir? Gerçekten Mümkün mü?
Madde temelli bilim için Astral Seyahat Nedir? sorusunun cevabı her zaman “asla mümkün değildir” olacaktır. Çünkü Madde bilimin değerlendirme ölçütleri maddeseldir. Madde ötesinde var olan hiçbir şeyi kabul edemez. Gerçeklik edinimlerinin sadece duyu organlarına dayalı olması nedeni ile astral seyahat bilim için; kanıtlanamaz, gözlemlenemez ve değerlendirmeye tabi tutulamazdır. Astral seyahat gibi olguların gerçekliğini sorgulamak için mevcut bilimin ölçütleri dışına çıkmanız gerekmektedir. Astral seyahatin gerçekliği ile ilgili sorgulamalara rüyalarla başlayabilirsiniz. Belki basit olacak ancak rüyalar ruhun ve madde ötesi yaşamın en büyük delilleri arasındadır. Madde ile bir bağı yoktur. Rüyada algıladığımız hiçbir şeyi duyu organlarımızla algılamayız.
Rüyanızda elinizi bıçakla kestiğinizde canınız yanar, acıyı hissedersiniz ancak gerçekte eliniz kesilmemiştir. Bir ortama ilk defa girdiğiniz halde o ortamı daha önce gördüğünüzü hatırlarsınız, yaşadığınız bir anı, yaşadığınız duyguları daha önce gördüğünüzü farkedersiniz. Örnekler artırılabilir ancak konumuz ruhun gerçekliği ve ispatı olmadığı için çok fazla uzatmak istemiyorum.
Kısaca Ruhun (Enerji beden) varlığına inanıyorsanız, Madde ötesi, zaman ve mekanda belli ilahi kurallar çerçevesinde sınırı olmayan bir ruh olduğuna inanıyorsanız beden dışı yolculuğun da mümkün olduğunu bilirsiniz. Çünkü madde olmayan bir yapı madde ile bağ kurabilir ancak maddeye mahkum edilemez. O’nu sadece madde ile olan bağları sınırlandırabilir.
Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat Katları (Astral Seyahat Çeşitleri)
Astral seyahatin gerçekliğinin sorgulanmasına sebep olan astral seyahat katlarıdır. Her görüntü gerçek değildir. İnsan beyni evrenin küçük bir kopyası gibidir ve muazzam bir görüntüleme kapasitesi vardır. Astral seyahatle ilgili yanılgıların en büyük sebebi de işte bu noktadır. Astral seyahat çalışması yapanların büyük kısmı gerçek bir çıkış deneyimi yaşamadan sadece hipnoz altında bilinçaltının her komut sonrasında oluşturduğu görüntüler gibi görüntülerle meşgul olmaktadırlar. Astral seyahat olarak adlandırılan ruhsal seyahatlerin gerçekliğini nasıl anlayabiliriz? Bu konuyu astral seyahat çeşitlerini görerek irdeleyelim.
1- Astral Seyahatte Birinci Evre:
Birinci evrede astral seyahat nedir? Bu aşamada aslında gerçek bir astral seyahat yapılmamaktadır. Görülen tüm görüntüler bilinçaltının o zamana kadar ki edinimleri ile ortaya çıkar. Tıpkı hipnoz altındaki bir kişiye “Şu an İstanbul’a gittin neler görüyorsun?” sorusuna karşılık İstanbul ile ilgili o zamana kadar gördüğü görüntüler ve edindiği bilgilerden yola çıkarak zihninde oluşturduğu görüntülere göre verdiği cevaplarda olduğu gibidir.
Kişi aslında ruhsal olarak hiçbir yere gitmez ancak sadece zihninde oluşan görüntüleri izler. Astral seyahat yaptığını iddia edenlerin büyük kısmı bu noktadadır ve aslında kendi iç aleminde dolaşmaktadır. Benzer görüntüler hipnoz altında, meditasyon sonrası trans halinde ve iç alemimize daldığımızda da oluşur. Rüyaların büyük kısmında oluşan görüntüler de bu aşama ile ilgilidir. Bilinçli rüya görülebilir ancak oluşan görüntülerde bilinçaltının etkisi ile oluşur. Çok kısa süreli ani çıkışlar ve bilincin yerine gelmesine sebep olan geri dönüşler yaşanır.
Astral seyahatin gerçekliğini nasıl anlayabiliriz?
Eğer yaptığınız seyahatin gerçekliğini merak ediyorsanız basit bir deney yapabilirsiniz. Çalışmaya başlamadan önce başka bir odaya bir kitabın sayfalarını rastgele açarak bırakın. Sayfa numaralarına bakmayın. Çalışma sırasında kitabın yanına gelip sayfa numaralarına ve sayfada yazılanlara bakın. Çalışma sonrası bilgileri karşılaştırın.
2- Astral Seyahatte İkinci Evre:
İkinci evrede astral seyahat nedir? Madde ötesinde yapılan gerçek bir seyahattir. Madde beden dışına tam olarak çıkılmış ve görünenler de gerçektir. Önceki aşamada takılı kalanların büyük kısmı aslında astral seyahatin gerçek olmadığını vurgulayıp bu noktaya gelemeden çalışmayı bırakırlar. Yapılan çalışmalardan dolayı bilinçli rüyadan çok kolay bir şekilde astral seyahate geçiş yapılabilir.
İlk aşamaya göre ulaşmak daha uzun sürer ve nefis terbiyesi de diyebileceğimiz madde bedenin terbiye edilmesine de ihtiyaç duyulur. Çünkü madde bedenden ruh ile tam bir irtibat kurulabilmesi için maddenin ruh üzerindeki üstünlüğünün yok edilmesi yani dünyevi katlardan geçilmesi gerekir. Bunu modern anlatımda diyet yapmak, çakralar üzerinden çalışmak, doğal ve hayvansal gıdalardan uzak vejetaryen ağırlıklı yemek alışkanlığı kazanmak vs. şeklinde de açıklayabiliriz.
Rüyalar mana alemi ile iç içe geçer ve görülen rüyalar çoğu zaman bilinçli bir şekilde görüntülenir ve gelecekte olabilecek görüntüler çok defa yakalanabilir. Ancak bu görüntüler değişken kader içerisinde yer aldığı için hayatı buna göre şekillendirmemek gerekir. İnsanın henüz madde ile kirlenmemiş saf ve temiz evresinde yani çocukluk döneminde (hatırlama evresi dışına yakın) sık yaşanır. İnsan dünya ile bütünleşip ruhundan uzaklaştıkça yani madde bedeni ile bütünleştikçe bu evreden uzaklaşır.
3- Astral Seyahatte Üçüncü Evre:
Üçüncü evrede astral seyahat nedir? Eski tabirle Tayy-i Mekan. Mekan yani bulunulan madde boyutundan çok daha farklı yerlere fiziki olarak ta yapılabilen bir seyahattir. Bunun nasıl mümkün olabildiği ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için “Muhyiddin-i Arabi Marstaki Yazılar” ve “Aynı Anda İki Farklı Yerde Bulunma ve Kuantum Fiziği” adlı makalelere bakabilirsiniz. Normal gündelik ve Dünyevi bir yaşantı ile yapılması mümkün olmayan bir seyahattir.
Maddeyi aşabilmek ve ruhsal katlarda her iki halde gezinebilmek yani için Materyalizasyon ve Demateryalizasyon aşamalarını geçmek gerekir. Hem İslam aleminde hem de doğu ve batı kültürlerinde dünyevi yaşam dışında yaşantı ile bu noktaya gelenler bulunmaktadır. Yaşam bütünüyle ele alınır, asıl gerçeklik görülür. Tüm yaşam bütünüyle keşfedildiği için zaman ve ötesinde gelip gidebilmek mümkün olmaktadır.
Astral Seyahat Yapanlar Sınıflandırması
Astral seyahati bilinç dahil edildiğinde genel olarak astral seyahat yapanlar, astral seyahat yaptığını düşünenler ve bu ikisi arasında deneyim yaşayıp hiçbir zaman emin olamayanlar şeklinde sınıflandırabiliriz. Astral seyahat, bilinçli olarak yapmamış olanlar için her zaman soru işaretleri ile birlikte anılacak bir kavramdır çünkü ikinci evreye geçilmediği sürece gerçekliğinden emin olmak mümkün değildir.
Farklı zamanlarda yaşanıp kaynaklara geçirilmiş bilinç dışı seyahatler; Uzun süre komada kalanların yaşadıkları deneyimler, geçirdikleri rahatsızlık nedeni ile uzun süre uyku ve uyanıklık arasında kalarak astral seyahat yapanlar, ameliyat sırasında astral seyahat deneyimi yaşayanlar ve geçirdikleri kaza sonrası astral seyahat deneyimi yaşayanlar şeklinde sınıflandırılabilir. Bu olaylarda genellikle bilinç kapalıdır. Ancak hem bulundukları ortamları hem de farklı ortamları bedenleri hareketsiz kaldığı halde deneyimlemektedirler. Anlattıkları herşey doğrulanarak kaydedilir.
Bu olaylardan bir tanesi İngiltere’de tedavi gördüğü hastanede 60 yaşındaki Tom Kennard tarafından yaşanmış ve konu Daily Mail Gazetesinde yayınlanmıştır. Kennard’ın Hastane odasında 3 saat komada kaldığı sırada gördükleri sonradan doğrulanmıştır. Kaynak
Herkes Astral Seyahat Yapabilir mi?
Astral seyahati her isteyen gerçekleştirebilir mi?
Ruhu olan her insan astral seyahat yapabilir. Ölçüt “başarı süresinin farklılığı” dır. Eğer Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları konusunda belirtilen doğuştan ruhsal hassasiyetlere sahipseniz, bir çaba sarfetmeden de astral seyahat yapılabilir. Ruhsal hassasiyeti olan bir insan 1 ayda başarabilirse hassasiyeti düşük olanlar için bu süre uzayabilir ama çalışırsa mutlaka başarılı olacaktır.
Asıl sorun ise günümüzde teknolojinin getirdiği kolaylıklar nedeniyle herşeyin bir tuşa basıldığında gerçekleşmesinin insan beyninde neden olduğu ruhsal tembelliğin yıkılmasındaki zorluklardır.
Astral seyahat yapmak dinen uygun mu, Astral seyahat yapmak günah mı?
Astral seyahat yapılmasında dinen bir sakınca var mıdır?
Dine uygunluk konusu yapılan faaliyetin dine uygun düşmeyecek niyet ve sonuçları ile ilgilidir. Bir insan kendisini, evreni ve ruhsal alemini keşfetmek için bu faaliyetleri yapıyor; daha çok kendisini geliştirmek, tanımak ve geliştirmek için yapıyorsa dine uygun olmayan bir tarafı yoktur. Hatta kitabının ilk emri “oku” diye başlayan bir dinde buna sevap da denilebilir. Çünkü insan genişlediği sürece keşfeder, keşfettikçe de yararlı bir varlık haline gelir. Dar bir alanda sıkışıp kalmaz. Ufku genişler.
Maddenin dar kalıplarında sıkışan insan tüm yaşamı sadece madde planından ibaret gördüğü için tüm çabasını sadece dünyaya yöneltecektir. Aldığı hazlar da sadece maddeye dayalı olacaktır. Kendisini ruhsal yönden geliştiren insanlar ise gerçek ruhsal hazları tadacağı için maddeye bağlı kalmayacaktır. Bu süreç insanı manevi olarak ta geliştiren bir süreçtir.
Ama bir insan,
- Diğer insanlara zarar verme,
- Başkalarını gözetleme,
- Yasal olmayan bilgiler edinme,
- İnsanların rüyalarına müdahale etme,
- Başkalarına ait özel yaşamla ilgili bilgileri bu yolla elde etme,
- Şantaj amaçlı kullanma ve
- İnsanların iradelerini kendi istekleri doğrultusunda yönlendirme
gibi amaçlarla bu faaliyetleri gerçekleştirirse; bu “uygun olma, günah” sınırlarını aşıp, insan vasfının sorgulanmasına da neden olacaktır.