Skip to content
en-etkili-ask-dualari-kitabi-678x381

En Etkili Aşk Duaları kitabı hakkında her şey

En Etkili Aşk Duaları kitabı, bugüne kadar yazılan en ayrıntılı ve en başarılı aşk duaları kitabı olarak bilinmektedir. Gerek okur yorumları gerekse eleştirmen görüşleri bu kitabın niteliği hakkında son derece olumlu yargılar içeriyor. Fakat her gün binlerce insanın hakkında araştırma yaptığı bu eseri objektif ve ayrıntılı bir değerlendirmeye tabi tutmak gerekiyor.

İyi bir eleştiri her şeyden önce hem artıları hem de eksileri görebilmeli ve nesnel bir bakış açısı ile yapılmalıdır. İşte biz de bu yazımızda En Etkili Aşk Duaları kitabı hakkında bütünlüklü bir analiz yapmaya çalışacağız.

En Etkili Aşk Duaları kitabı hakkında genel bilgiler

Kitabın yazarı araştırmacı-yazar İbrahim Esin. Kitap 137 sayfa. Kitabın yazımı araştırma süreci de dahil edilirse yaklaşık 23 ay sürmüş. Kitabın içinde bir hazırlık bölümü ile 6 kategori var. Her kategoride konu ile alakalı aşk duaları bulunuyor.

Kitabın yazarı İbrahim Esin, bir röportajında En Etkili Aşk Duaları kitabını niçin yazdığını şu sözlerle dile getiriyor:

“ Aşk, insanoğlunun en yoğun yaşadığı duygulardan biridir. Öyle ki bu duygu insanın bütün benliğine sirayet eder ve insanın bütün melekelerini etkisi altına alır. Aşık olmuş bir şahsın hiçbir davranışı ve tutumu normal bir insan gibi olamaz.

Bu nedenle de aşık insanlar sevdalarına karşılık bulmak için çeşitli arayışlara girerler. Bu arayışlar içinde en sık tercih edilen yol maalesef ki büyü yaptırma yoludur.

Halbuki büyü, kutsal kitabımızda Maide ve Felak surelerinde kesin bir dil ile yasaklanmıştır. Hatta büyü yaptırmak “kebairi ekabir” yani 7 büyük günahtan biri kabul edilmiştir. Bu nedenle büyüden uzak durmak ve bu karanlık yola kesinlikle tevessül etmemek gerekir.

Toplumdaki bu yanlış yönelimi nurani bir yöne kanalize etmek için En Etkili Aşk Duaları kitabını kaleme aldık. Zira büyünün karanlık dehlizlerine karşılık dua etmek nurani bir yoldur. Yani kişi aşk derdine deva bulmak için günaha girmeyecek ve aşkı için yalnız ve ancak yaradanına yönelecektir. Dua öyle bir niyazdır ki gönlü arındırır ve kişiyi arzuladığına nail kılar. İşte bizim En Etkili Aşk Duaları kitabımızın yazılma gayesi asıl olarak budur.”

Yazarın ifade ettiği gibi kitabın ortaya çıkış amacı büyü yaptırmak yerine dua etmenin özendirilmesi ve günaha sokan uygulamalar yerine manevi-nurani yolların yaygınlaştırılmasıdır.

En Etkili Aşk Duaları kitabındaki dualar nereden alınmıştır?

Bu eserde “muhabbet duası” gibi bilinen dua örnekleri ile “11 adım duası” gibi az bilinen dualar bir arada bulunuyor. Duaların büyük bir kısmı eski el yazması kitaplardan alınmış.

Ekseriyetle Osmanlıca dua kitaplarının taraması ile elde edilen dualar var. Fakat bazı duaların Arapça ve Farsçadan da alındığı olmuş. Kitaptaki 2 adet dua ise Urdu dilinden Türkçeye tercüme edilmiş.

Kitabın yazarı bu bilgileri bir röportajında okurları ile paylaşmış. Fakat kitapta hangi duanın nereden alındığı ile alakalı bir dipnot bulunmuyor. Bu durum kitabın eksikliklerinden biri olarak ifade edilebilir.

En Etkili Aşk Duaları kitabındaki bütün dualar Arapça mı?

Hayır, bu kitaptaki duaların tamamı Arapça değil. Yazarın her okur kesimine seslenen bir metodu var. Aynı duanın birkaç versiyonu bir arada verilmiş.

Mesela aşık etme duası 4 farklı dua örneği ile sunulmuş. Yine aynı biçimde Surhubat duası 2, şirinlik duası da 2 farklı dua örneği ile verilmiş. Bazen duanın Arapça örneği verilirken bazen de Türkçe dualar alınmış. Yani her okurun okuma alışkanlığına göre dil seçeneği sunulmuş.

Kitap incelendiğinde üç tarzda dualara yer verildiği görülmektedir:

  • Tamamı Arapça lafızlara dayanan dualar
  • Esmalara dayanan fakat niyaz kısımları Türkçe olan dualar
  • Dua hükmünde okunabilen Kuran sureleri ile icra edilen dualar

Bu üç dua tarzı bazen ayrı ayrı bazen de bir arada verilmiş.

En Etkili Aşk Duaları kitabında dua etmenin usul ve adabı ile alakalı bilgiler de verilmiştir

Kitapta dua etmenin usul ve adabına dair tam 13 sayfa bilgi verilmiş. Bu bilgiler Kuran ve hadisler ışığında hazırlanmış çok faydalı bilgiler içeriyor. Ardından 5 sayfada da duanın en makbul kabul edildiği 10 vakit hakkında ayrıntılı bilgi verilmiş.

Diğer dua kitaplarının aksine En Etkili Aşk Duaları kitabında hemen dualara geçilmemesi ve öncesinde duanın adabına ve makbul zamanlarına dair ayrıntılı bilgiler verilmesi kitabın özgün yönlerinden birini teşkil ediyor.

En Etkili Aşk Duaları kitabında hangi aşk duaları bulunmaktadır?

Telif yasaları gereği duaların içeriğine değinemediğimiz için kitapta bulunan duaların bir listesini vermekle yetineceğiz. En Etkili Aşk Duaları kitabında şu duaların bir ya da birkaç farklı türü bulunmaktadır:

  • Aşık etme duası
  • Sevdiğine kavuşmak için dua
  • 11 adım duası
  • Şirinlik duası
  • Aşk için cesaret duası
  • Dilek duası
  • Çevirgel duası
  • Geri getirme duası
  • Kısmet duası
  • Evlenmek için dua
  • Kocayı kendine bağlamak için dua
  • Geçimsizliği gidermek için dua
  • Aşk acısından kurtulmak için dua
  • Şahmeran duası
  • Kadeh duası
  • Surhubat duası
  • Kuduriye duası
  • Nefreti aşka çeviren dua
  • Sevdiğinin rüyasına girmek için dua

Yukarıdaki dua örneklerinin yanı sıra her dua içerisinde duaya mahsus özel uygulama kurallarına da kitapta detaylı biçimde yer verilmiş.

En Etkili Aşk Duaları kitabı niçin sadece e-kitap biçiminde yayımlandı?

Bu sorunun cevabı maalesef “korsan baskıdan duyulan korku” biçiminde ifade edilmiştir. Bu eser uzun ve zahmetli bir uğraşın sonucu yazılmış bir kitap. Daha önce de değindiğimiz gibi yazım aşaması yaklaşık iki yıl sürmüş ve eser hazırlanırken çok büyük bir emek harcanmış. İşte bu nedenle kitabın e- kitap biçiminde basılması yayıncı şirket tarafından daha uygun görülmüş.