Skip to content
dilek-duasi1

Dilek Duası ile Sayısız Mümin Murad Ettiği Şeye Kavuşmaktadır

Dilek duaları ile hacet duaları müminlerin en sık okudukları dualardır. Dilek duaları daha çok bir isteğin gerçekleşmesi için okunurken hacet duaları bir sıkıntının giderilmesi için okunmaktadır.

Bu yazımızda yüzyıllardır okunan ve olumlu sonuçlarına sayısız defa şahit olunan dilek duasının sözlerini sizlerle paylaşacağız. Ancak dua sözlerini aktarırken dua etme usulü hakkında da açıklamalarda bulunacağız. Unutmayın ki dua etme adabına uygun el açmak da en az dua sözleri kadar önemlidir ve asla ihmal edilmemelidir.

Evet, binlerce insanın hayatını değiştirerek onların yaşama umudunu teşvik eden ve onlara muhteşem bir yaşama arzusu aşılayan bu dilek duası, size de mutluluğun kapılarını açacak ve sizi de güzellikler diyarına götürecek muazzam bir güce sahiptir.

Öyleyse maddeler halinde dilek duası hakkında bilmeniz gereken ve uygulamanız lazım gelen noktaları teker teker ve açık ifadelerle yazmaya başlayalım:

Dilek Duası Hangi Amaçla Yapılır?

Evvela dilek duasını herhangi bir kişinin herhangi bir ihtiyacı ve arzusu için okuyabileceğini ve hem kendi ihtiyaçlarınız ve dilekleriniz için hem de başka insanların ihtiyaçları ve dilekleri için bu duaya başvurabileceğinizi bilmelisiniz.

Evet, dilek duasının niyet kısmına dikkat etmek şartıyla bu mübarek duayı, hem kendiniz için hem de başka insanlar için uygulamanızın mümkün olduğunu belirtmek isteriz.

Dilek duasının niyet kısmı “duanın anahtarı” görevini görmektedir. Bu itibarla müminler hangi konuda el açtıklarını açık ve net biçimde dile getirmelidir. Unutulmamalıdır ki dua etmek de ibadet etmek gibidir. Nasıl ki ibadet edilirken mutlaka niyet ediliyorsa dilek dualarından önce de niyet etmek gerekir.

Öncelikle bu mübarek duanın Allah indinde kabule karin olabilmesi için duayı uygularken hangi şartlara dikkat etmeniz gerektiğinin altını çizmemiz gerekiyor:

Dilek Duasının Kabulü İçin 4 Önemli Şart

1- Dilek Duası ve Takdim Edilen Büyüler

  • Allahu Teâlâ’nın kesin bir şekilde yasak kıldığı ve yapılmasını açık ve net ifadelerle reddettiği büyü ve sihir gibi büyük günahların şerrinden ve kirinden uzak durmalısınız. Eğer şimdiye kadar herhangi bir şekilde (ucundan kıyısından bile olsa) büyü kirine ve şerrine bulaştıysanız, derhal tevbe ve istiğfar getirmeli ve bu şekilde dilek duasını yapmaya başlamalısınız.
  • Çünkü Yüce Rabb’imiz, büyü kirine bulaşan insanların dualarını kabul buyurmayacağını ifade buyurmuştur. Ancak bu kişilerin tevbe ve istiğfar etmesi halinde niyazlarının ve dualarının karşılığını en güzel şekilde alacağını biliyoruz.

2- Dilek Duasının Allah’ı Tanıma Yönü

  • Ayrıca, dilek duasının kabulü için duayı uygulayan kişinin son derece güçlü bir Allah inancına sahip olması ve Allahu Teala’yı ve O’nun yüce kudretini tam anlamıyla kavrayıp bilmesi gerekmektedir.
  • Bir insanın Allahü Teala’nın sonsuz kudretini derinden derine tefekkür edip düşünmesi ve içselleştirmesi, o kişinin duasının kabulünde çok önemli bir etkendir. İşte bu sebeple dua sözlerini okuyan müminlerin aceleci davranmaması ve dua için el açtıklarında bir müddet derin düşüncelere dalarak Yüce Allah’ın büyüklüğünü ve kudretini hissetmesi büyük önem taşımaktadır.

3- Dilek Duası ve İçtenlik

  • Yine dua eden kişinin son derece içten bir tavır ve samimi bir eda içerisinde niyaz ederek hiç kimsenin ve hiçbir varlığın kötülüğünü ve zararını düşünmeden Allah’a yönelmesi, son derece belirleyici bir faktör olarak karşımızda durmaktadır.

4- Dilek Duasının Niyeti

  • Tabi ayrıca, istek duasının kabulü için kişinin tam anlamıyla ve net bir şekilde niyet getirmesi ve bu niyetinin oldukça açık bir şekilde zihninde belirmesi şarttır.

Şimdi duanın niyet aşaması ile birlikte nasıl yapılması gerektiğini teker teker açık bir şekilde izah etmeye başlayalım:

Öncelikle hafta içi ya da hafta sonu herhangi bir günün seher vaktinde uyanmaya gayret göstermeli ve bu duayı mümkünse seher vaktinde uygulamalısınız.

Seher vaktinde uyanıp Allah’ın rahmet hazinelerinin cömert bir şekilde dağıtıldığı bu zaman diliminde, tam bir teslimiyet içerisinde Allah’a yönelmeli ve içinizden niyetinizi geçirmeye başlamalısınız.

Hatta mümkünse uyanır uyanmaz dilek duasının niyetini düşünmeye başlayın ve bu niyet içerisinde, yapacağınız bütün uygulamaları ve işlemleri yapın.

Şimdi sessiz bir yere geçip tabiri caizse Allahu Teâlâ ile baş başa kalmaya çalışın ve bu önemli vakitte dilek duasının diğer aşamalarını aşağıdaki şekilde gerçekleştirmeye devam edin:

Dilek Duası Nasıl Yapılır?

Sessiz bir ortama geçip kıble istikametine dönerek ayakta iken ellerinizi gökyüzüne kaldırın ve yine niyetinizi düşünmeye devam ederek şu duayı 3 defa okuyun:

“Rabbenâ tekabbel minnâ inneke entessemiy’ul’aliym.”

Bu duayı 3 defa okurken aynı zamanda duanın anlamını da düşünmeniz, dilek duasının gerçekleşmesi adına oldukça etkili ve güzel olacaktır, bu nedenle yukarıdaki duanın anlamını aşağıya alıyoruz:

“Ey Rabbimiz! Bizden kabul buyur! Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin.”

Bu şekilde 3 defa yukarıdaki duayı okurken ve bunu yaparken de bu güzel sözlerin anlamı üzerinde düşünürken ve tabi aynı zamanda niyetinizi ve hedefinizi aklınızdan geçirmeye çalışırken, Allah’ın sonsuz kudretinin size daima destek olacağı gerçeğini de unutmamaya çalışmalısınız.

Bu işlemi bitirdikten sonra şimdi de dilek duasının devamı olan şu mübarek kelimeleri 7 defa okuyun, tabi bu işlemi yaparken de yine elleriniz gökyüzüne dönük olsun ve siz de ayakta durmaya devam edin:

“Vektub lenâ fî hâzihid dunyâ haseneten ve fîl âhırati innâ hudnâ ileyk…”

Yine aynı düşünceler ve duygular içerisinde 7 defa bu duayı okurken bu mübarek kelimelerin anlamını da düşünmelisiniz, bunun için aşağıya bu mübarek kelimelerin anlamını aldık:

“Bize, bu dünyada da iyilik yaz ahirette de. Şüphesiz biz sana döndük…”

Şimdi de dilek duasının diğer aşamasına geçelim:

Dilek Duası ve Duha Suresi

Dilek duasının adeta 1. aşaması sayılabilecek bu aşaması bittikten sonra, şimdi dizüstü çökmeli ve 7 defa Duha Suresi’ni okumalısınız:

Duha Suresi’nin Okunuşu:

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Vedduha
2- Velleyli iza seca
3- Ma vedde’ake rabbüke ve ma kala
4- Ve lel’ahıretü hayrün leke minel’ula
5- Ve lesevfe yu’tıyke rabbüke feterda
6- Elem yecidke yetiymen feava
7- Ve vecedeke dallen feheda
8- Ve vecedeke ‘ailen feağna
9- Femmel yetiyme fela takher
10- Ve emmessaile fela tenher
11- Ve emma binı’meti rabbike fehaddis

Dizüstü çökerek 7 defa okuyacağınız Duha Suresi’nin ardından aşağıdaki mübarek kelimeleri bir defa içtenlikle ve kısık bir ses tonuyla okumaya çalışmalısınız:

  • “Allah’ım, hangi niyet ve hangi dilek ile dergah-ı merhametinin cömert kapısını çalmaya başladığımı senden daha iyi bilen hiçbir varlık ve kudret olamaz, senin sonsuz bilgine ve sonsuz kudretine iltica eden ve niyazının karşılığını en güzel şekilde alacağını bilen bu kulunun masum kalbine güzellikler nasip eyle. Amin.”

Bu güzel cümleleri bir kez okuduktan sonra ise, şimdi de dilek duasının son aşaması olan Ya Kerîm esmasının okunması kısmına geçmelisiniz:

Dilek Duası ve Ya Kerîm Esması

Bu aşamada Allah’ın kereminin ve sonsuz nimetlerinin yansıması ve tecellisi olan Ya Kerîm esmasını 21 defa okumalı ve ardından da şu duayı 3 defa okumalısınız:

“…Rabbi edhılnî mudhale sıdkın ve ahricnî muhrace sıdkın vec’al lî min ledunke sultânen nasîrâ.”

Ya Kerîm esmasını 21 defa okurken Allah’ın sonsuz keremi ve sonsuz nimetleri düşüncesine odaklanmalı, yukarıdaki duayı 3 defa okurken de bu duanın anlamını düşünmeye çalışmalısınız, bu nedenle duanın anlamını aşağıya aldık:

“Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.”

Bu şekilde dilek duasını uygulamanız halinde, Allah’ın izniyle en kısa zamanda dileğinize ve muradınıza ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayacak, Allah’ın nimetlerine mazhar olarak her türlü masum ve meşru arzunuzun yerine geldiğini görmenin sevinciyle dolacaksınız.

Sizi bu mübarek dilek duası ile bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazımızı, mucizevi dualar taşıyan çok güzel ve değerli bir dua kitabı tavsiyesi ile noktalayalım:

Dilek Duası ve Her Kapıyı Açan Murad Duaları Kitabı

Bu dua kitabının gerçekten de etkili ve çok değerli dualar taşıdığını bilmekteyiz, bununla birlikte bu duaları tatbik ederek hayatına türlü güzellikler celb eden insanların olduğunu da bizzat gözlemledik.