Skip to content
spirituel_ne_demek_spiritualizm_nedir

Spiritüel Nedir

 

Spiritüel Nedir spiritüel lik din ile karıştırılabilen oldukça güçlü olan bir ilkeden oluşmaktadır. Spiritüelliğe ruhanilik ismi de verilmektedir. Yaratıcı ile kişi arasında bulunan içsel ilişkiden oluşmaktadır. Bizler, Spiritüel bir varlık gücün ve yaratıcı olan kaynağın bireysel anlamdaki varoluşudur.  Spiritüelliğe göre ruhlar her daim büyük olan ifadeye açılabilen varlıklardır.

Bizlerin ise burada yer alma maksadı ruhsal varlık olarak büyümek ve gelişmekten oluşmaktadır. Kişilerin sıklıkla karşılaşmış oldukları durumlardan bir tanesidir. Bireylerin dünyanın ne olduğu, kim olduğu ile alakalı tanım ve odak noktalarının farkına varmalarıdır. Spiritüellikte yaşamı sürdürebilecek olan gücün 3 adet halka bulunmaktadır.

İlk Halkası

İlk halka gayri ihtiyari olan bir dünya ve bunun içinde yer alan somut varlıklardan oluşur. Bu tarz bir dünya içinde yaşamak normal ve sorunsuz gibi görünse bile, yaşamı ayakta kalarak sürdürmek oldukça büyük bir güç gerektirmektedir. Bu dünya içinde yaşamanın kolay görünmesinin nedeni ise insanların dünyaya geldiği andan itibaren gözlemleme ile alakalı olarak koşullandırılmış olmasıdır. Var olan dünyayı kişiler ilgileri ile ayakta tutmaya çalışırsa ve var olan ilgi dağılırsa bilinen dünyada yerinden sarsılmaya başlar.

İkinci Halkası

Ruhun soyut anlamdaki dünyasından ibarettir.  Alışagelmiş olmayan bu dünyaya kişiler enerjinin çoğaltılması ile katılmayı öğrenmektedir. İkinci güç halkasının var olan dünyasını keşif etmek isteyen kişilere yardımcı olabilecek olan birbirinden farklı birçok uygulama bulunur. Bu dünyayı keşif etmek için uygulamaları başarmak umduğunuz daha çok güç, odaklanma ve disiplin gerekmektedir.

Üçüncü Ve Son Halkası

Bu halka kapsamında iki dünyayı da birbiri ile kaynaştırmak gerekmektedir. Bu halkaya erişmiş olan kişiler istekleri ve kendi iradeleri ile ya da herhangi bir kişide yaşayabilme ile alakalı olan becerilere sahiptir. Bu halkada modern olan bilim dalı mistiklerin geçmiş dönemden bu yana kadar bildikleri ve getirdikleri her türlü şeyi onaylamaktadır.
Burada oluşabilecek olan en büyük hata ise kişilerin somut ve fiziksel bir varlıktan oluştuğuna inanılmasıdır. Bu halkada bulunan en büyük usta olan kişiler kendilerini büyük enerji alanlarında işlemler yapabilen enerji alanı olarak görmektedir. Bu halkada var olan güç arttırılabilen, yoğunlaştırılabilen ve toplanabilen enerji miktarları ile ölçülmektedir. Bu anlamda toplanacak olan güç, derece ve seviye kişilerin bireysel anlamdaki gücünü belirlemektedir.
Enerji yi daha hızlı bir şekle sokmak ve daha yüksek bir frekansa ulaştırmak için yüksek düzeyde var olan bilinç seviyelerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Kişiler benlikleri ile doğrudan bireysel açıdan tecrübe yaşamadıklarında sonsuz olduklarının farkına da varamazlar.
Kişisel olan özgürlükleri ve kendilerini iyileştirme konusunda bilgi vermeyen ve öğretmeyen her türlü yöntem oldukça eksik ve kusurlu şekilde yaşamda yer alır. Spiritüel olan kavramların insanileştirilmesi ve korku ile açıklanmaya çalışılması sınırlı olan akıllardan ortaya çıkmaktadır. Gücün var olan ikinci halkası ruh dünyasına kişilerin atacağı bir adımdan oluşur. İkinci halkada atılacak olan bu adım geleneklerin söyleneceği oldukça üstün olan bir seviyeden oluşur. İkinci halka ile şu sorulara da yanıt bulabilirsiniz;

  • Yaşamınız boyunca daha fazlasına sahip olmak mı seçiminiz?
  • Olduğunuzdan daha güçlü olmayı mı tercih ediyorsunuz? Daha güçlü olmayı tercih ediyorsanız güç kaynağının içinizde olduğunu unutmayın ve bunun hemen farkına varın. Kişiler genişleme görevinde yer alan spiritüel bir enerji alanından oluşmaktadır. Spiritüel kimliklerinizin farkına varabilir ve buna gücün ikinci halkasının yardımı ile adım atabilirsiniz.

İnsanlar Bedenlerini Tanımadan Spiritüelliğe Geçemez

İnsanların bedenlerini tanımasına yogi yolu adı da verilmektedir. Yogi yolunun amacı, var olan tüm inanç sistemleri ile bedenin içinde var olan durumunun dışına çıkartılması ve yüksek düzeylerde etkin bir hale getirilmesidir. Yogi olan bir kişinin yapmak istediği şeyde bundan oluşmaktadır. Yogi yolunda önemli olan bir bedenin gerçek anlamdaki gücünü ve gerçek anlamdaki tüm yeteneklerini ortaya çıkartmak ve bunlardan yararlanmaktır. Bu şekilde spiritüleliteyi genişletmek ve büyütmek hedeflenmektedir. Spiritüeller yerine belli bir zaman sonra bedenlere özel bir şekilde bağlanıp kalma ile alakalı eğilim hâkim oluyor.
Özellikle Hristiyanlık kendine özgü olan bir yogizime sahiptir. Hz. İsa’ya benzemek adına düşünceler ile yapılan yoğunlaşma şekli buna örnek olarak verilebilir. Hz. İsa’ya benzemeye çalışmak, onu taklit etmek ve direk olarak onun bedeninde bulunan yaralara kadar gitme işlemleridir. Bunu yapan ve düşünceleri ile yoğunlaşan aziz olan bazı kişilerin bedenlerinden kan akmaya bile başlamıştır. İşte burada direk olarak onunla özdeşleme görülür. Bu işlemler spiritüallite ile alakalı değildir. Burada bulunan sevgi maddeleşmiş olan bir sevgiden oluşur.

İnsan Bedeninde Evrensel Olan Yasalar Geçerlidir

İnsanların bedenleri yaradılış düzenine oldukça uygun olarak meydana getirilmiştir. İnsan bedeninin de kendine has olan yasaları ve kanunları bulunur. İnsanlar bedenlerinde var olan tüm titreşimsel seviyelerini değiştirmek amacı ile konsantre olursa ne istiyorsa onu gerçekleştirme olanağına sahiptir. Hatta şeklini bile değiştirme olanağına sahiptir. Bu tarz yoğunlaşmalar ile mekânınızı ya da şeklinizi kolay ve hızlı şekilde değiştirebilirsiniz.
Özellikle 21. Yy insanlar bu tarz konulara daha çok yoğunlaşacaktır. Bedenin değiştirilmesi ile alakalı olarak insanların yapabilecekleri ilk şey ise bedenlerinde deforme olmuş olan yerleri rejenere hale getirmek olacaktır. Kalbi bozuk olan sağlam, ya da bacağında bozukluk olan sağlam hale getirecektir. İnsanlar kendilerini iyileştirme ile alakalı olan özelliklere de o zaman sahip olacaktır.
Bu avantajlar insanların kendilerinde var olan spiritüalite fark etmesi ve tanıması ile ortaya çıkacaktır. Bu sayede bedeninde bulunan avantajlarında da farkına varacaktır. Spiritüellik tanınmadığı için şu anda beden insanlara hâkim ve avantajlı şekildedir ama bunun fark edilmesi ile insanlar kendilerine özgü olan bilgilerinin de farkına varır.
Bunun farkındalığı ile beden üstünde bulunan üstünlükte artmaya başlayacaktır. Var olan yaraların bir hafta veya daha uzun sürmesi mümkün olmayacak hale gelir. Beden anlamındaki tüm yenilemeler ömründe yenilenmesi anlamını taşır. İnsanların vücutlarının sağlam bir hale gelmesi bedende bulunan fonksiyonlarında tam anlamı ile çalışması demektir.