Skip to content
prekognisyon-ongoru-yetenegi-nasil-gelistirilir

Prekognisyon Öngörü Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

Prekognisyon öngörü yeteneği nasıl geliştirilir? Öngörü yeteneğimizin geliştirilmesi için hangi teknikler nasıl kullanılır?

Doğuştan prekognisyon, öngörü yeteneğine sahipseniz sistemli bir çalışma ile bu yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Prekognisyon yani öngörü yeteneği tümüyle kontrol altına alınamaz ve size sınırsız bir görüş kazandırmaz. Doğuştan gelen yeteneğiniz ölçüsünde görüşünüzde genişleme ve kontrol sağlayabilirsiniz.

Komplekse girmemek, yaşadıklarınızdan korkmamak ve anormal olmadığınızı bilmeniz için yeteneğinizi tanımalı ve öğrenmelisiniz. Yeteneğinizi kullanmak zorunda değilsiniz. Bir araca sahipseniz özelliklerini ve sınırlarını da bilmelisiniz. Tanıyın, öğrenin. Dilerseniz garaja çekip kullanmayın. Yaşadığımız dünyada madde bilim dışında bilimsel gerçeklik kabul edilmediği için “ruhsal yetenekler” konusunun bilinmediğini ve tanınmadığını unutmayın.

Prekognisyon yani öngörü yeteneğine sahip insanlara bu yeteneğin yansıması farklıdır. Tamamı benzer görüşlere sahip değildir. Sahip olduğunuz yeteneğin özelliklerini tanımanız ehliyet sınavına girmeden önce araba kullanmayı öğrenmeniz demektir. Acil durumlarda ehliyet sizi hiçbir yere götürmez ama aracınızla hastaneye kadar gidebilirsiniz. Yaşamınızda öğrenmiş olmanın ve kendinizi tanımanın güvenini yaşarsınız.

Öngörü Yeteneği Nasıl Geliştirilir konusuna devam etmeden, ön bilgi amacıyla, Prekognisyon Yeteneğinin nasıl bir yetenek olduğunu ve gelecekte olacak olayların nasıl görülebildiğini Prekognisyon Gelecekte Olacak Olayları Görme konusundan okuyabilirsiniz.

Prekognisyon Öngörü Yeteneği ve Geliştirmek İçin Yapmanız Gerekenler

NotAlıştırmalar prekognisyon yani öngörü yeteneği olanlar içindir. Prekonisyon yeteneğine sahip olup olmadığınızı Doğum Haritasında Ruhsal Yetenek Konumları konusundan öğrenebilirsiniz.

Tüm Gördüklerinizi Not Alın

 Rüyalarınızı ve gün içerisinde gördüklerinizi not alın.
 Süreyi belirleyin. Ne kadar zaman sonra olacakları gördünüz?
 Doğruluk oranlarını saptayın. Gördüklerinizin ne kadarı doğru çıktı?
 Görüş genişliğinizi belirleyin. Gördüklerinizin kapsamı nedir? Kendiniz, aileniz, tanıdıklarınız, yaşadığınız yer, dünya, güzel olaylar, felaketler.. Gördüklerinizin ağırlıklı olarak ne ile ilgili olduğunu belirleyin.
 Odak konular belirleyerek ne kadar sürede ne kadar gelişme elde ettiğinizi belirleyin.

Prekognisyon Öngörü Yeteneği Geliştirme Teknikleri

Prekognisyon Öngörü Yeteneği Nasıl Kontrol Altına Alınır ve Nasıl Geliştirilir? Yeteneğiniz kontrol altına almak ve geliştirmek için aşağıdaki iki tekniği kullanabilirsiniz. Sık sık tekrarladığımız gibi, “Teknikleri birebir yapmak zorunda değilsiniz” En iyi teknik, kendinize uyarladığınız tekniktir.

Odak Konu Belirleme ve Yoğunlaşma

Prekognisyon yeteneğinizi geliştirmek için konuya odaklanma iki şekilde yapılabilir.

 Rüyada görme
〉〉 Derin trans halinde görme

Örnek Odak Konu: Maç sonucunun görülmesi

Amacınız maçın sonucunu görüp, sonuçtan çıkar elde etmek olmamalıdır. Bu alıştırmayı bir kez yapabilirsiniz. Çünkü tekrar ettiğinizde maçın sonucuna göre tüm ruhsal sisteminiz değişime uğrayacaktır. Sonuç, bu noktada önemli değildir. Maç sonucunu tam olarak görmeniz de görmemeniz de sizi değişime uğratacaktır. Diğer alıştırmalarınızda konuyu mutlaka değiştirin ve Asla maddi beklentilerle hareket etmeyin.

Maçın Sonucunu Rüyada Görmeye Odaklanma

Uyumadan az önce maça ve sonucuna odaklanın. Görmeyi istemek ne kadar şiddetli olursa görüşler de o kadar net ve doğru olacaktır. Maçla ilgili tüm ayrıntıları zihninizde canlandırın. Son olarak “Sonucunu görmek istiyorum” deyin ve uyuyun.

〉 Gördüklerinizi sabah mutlaka not alın. Maç gününe kadar en az 5 gün tekrar edin.
〉 Her gün gördüğünüz sonuçları değerlendirin.

〉〉 Bu süreçte sonucu etkileyecek herhangi bir müdahalede bulunmayın. “Şu kazansa, sonuç şu olur mu, gördüklerim çıkar mı” tarzında düşüncelere girmemelisiniz. Asıl sorun bu düşünceleri aşabilmeniz olacaktır. Bilinçli müdahale size sadece hayal gördürür.

Bu Çalışma Size Ne Kazandırır?

Hanginiz hangi kitapta ve okulda “prekognisyon” konusunu gördünüz? Okuma yazma, matematik, fen, hatta hiç kabiliyetiniz olmadığı halde nasıl resim yapılacağını da gördünüz ve temel bilgilere sahipsiniz.

Yaşamımız, nasıl şekillendiğimizle ilgilidir. Hayata nasıl baktığımızı ve nasıl yaşayacağımızı, doğuştan aldığımız etkiler ve doğumdan itibaren öğrendiklerimiz belirler. Ruhsal yeteneğinizle ilgili sistemli hiçbir çalışma yapmadığınız ve büyük ihtimalle “neden böyle olduğunuzla ilgili” bir arama motorunda yaptığınız arama sonucunda buraya geldiğiniz için herşeyi yeni öğreniyorsunuz.

Öğrenmediğimiz ve bilmediğimiz herşey kontrol dışıdır ve kendiliğinden meydana gelir. İstemek, kararlar almak ve uygulamak sizde bir kontrol mekanizması geliştirecektir.

Ne kadar kontrol altına alabiliriz? Ne yazık ki bu sorunun bir cevabı yok. Çünkü ruhsal yetenekler kişiye özeldir ve sınırları kendisi ile ilgilidir.

Derin Trans Halinde Görme

Rüyalar istemsiz gerçekleştiği için müdahale imkanımız yoktur ancak derin trans halinde bilinçli rüya evresi ile görüşler üzerinde istediğimiz müdahaleleri yapabiliriz. Sonuçlar üzerinde etkisi değişecektir ancak müdahaleci olmaz ve kendinizi konuya odaklandıktan sonra serbest bırakırsanız göreceklerinizin doğruluk oranı artacaktır. (İlk başarı ve başarısızlık herşeyi etkiler)

Ancak ilk uygulamada olduğu gibi, konuyu bu çalışmanızda da sadece bir kez uygulayın ve bir sonraki çalışmanızda kendinize farklı bir konu belirleyin.

Prekognisyon Öngörü Yeteneğini Geliştirmek için Teknik Uygulama

Nasıl Transa Geçilir? linkinde bulunan uygulamayı yapın. Belli bir derinliğe ulaştığınızda (Teta evresine geçmeniz gerekir. Bakınız Beyin Dalgaları; Gama, Beta, Alfa, Teta, Delta işlev ve Kullanımları ve Teta Dalgaları, Özellikleri ve Kullanım Alanları) Maça odaklanın.  Burada imajinasyon yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Örnek olarak şu senaryoyu canlandırabilirsiniz (gerçeklik katmak önemlidir) “Maçı izlemek için eve zamanında ulaşmaya çalışıyorsunuz fakat sadece son 5 dakikasına yetişebileceksiniz. Heyecanla eve giriyorsunuz, kapıları açıp, açık olan Tv’nin bulunduğu odaya giriyorsunuz…..

İşte tam bu noktada durun… Sonucu göreceğiniz anda bilinç olmamalı… Bu noktada kendinizi serbest bırakın; Bırakın görüntü kendiliğinden devam etsin.

Bu uygulamayı da günde sadece bir kez yapın ve sonuçları not alın.

  • Israrla tekrar etmek,
  • sabırsızlık,
  • sonuçlar üzerinde müdahaleci olmak veya yönlendirmeye çalışmak

sonucu olumsuz yönden etkileyecektir.

Sonucu çeşitlendirmek için aynı gün iki çalışmayı da yapabilirsiniz.

Prekognisyon Öngörü Yeteneği Çalışmalarının Değerlendirilmesi

Çalışmanın Sonuçlarını Mutlaka Değerlendirin

Yaptığınız çalışmanın sonuçlarını değerlendirmeniz son derece önemlidir.

  • Eğer her iki çalışmayı da yapmışsanız hangi çalışmanın sonucu sizin için daha başarılı oldu?
  • Gördükleriniz arasında büyük farklılıklar var mıydı? Her gün benzer sonuçları mı gördünüz?
  • Çalışmayı yapmaya başladığınız andan itibaren rüyalarınızda veya yaşamınızda bir değişim oldu mu?

Bu ve benzer tüm ayrıntıları not alın. Çalışmayı sonlandırdığınızda elde edeceğiniz sonuçlar bu yeteneğinizle ilgili zihninizde oluşan soru işaretlerini çözmenizde yardımcı olacaktır.

Çalışma Sırasında Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

〉 Çalışmaya hangi niyetle başlayacağınız ne elde edeceğinizi veya ne elde edemeyeceğinizi de belirleyecektir. Art niyetler, hak gaspı veya sonuçları bilerek kazanç elde etme düşüncesi size bir şey kazandırmayacaktır.

〉 Amacınız sadece yeteneğinizi tanımak, sınırlarınızı öğrenmek ve kontrol altında tutmaya çalışmak olmalıdır. Elde edeceğiniz en büyük kazancın öngörü yeteneğinizin çalışma mekanizmasını öğrenmek olacağını unutmayın.

〉 Kontrol altına almayı öğrendiğinizde eğer bu yeteneğin ortaya çıkardığı sonuçlar yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa, yaptığınız çalışma sonrasında elde edeceklerinizi “istememek” olarak değerlendirin.

 Bu çalışma ile istemediğiniz görüntülerle de karşılaşma ihtimaliniz her zaman vardır. Bu konudaki sorumluluğun size ait olduğunu unutmayın.

Olumsuz senaryolar yaşamaktan şüphe ediyorsanız lütfen öncelikle Psişik kategorisi altındaki konuları inceleyiniz.

Hangi Taş Kullanılabilir?

aquamarin (aquamarine) taşı

Prekognisyon yani öngörü yeteneğimizi geliştirmek için yapacağımız çalışmalarda eskiden kahin veya şans taşı olarak ta bilinen aquamarin taşı kullanılabilir. Aquamarin taşı algılamakta veya çözmekte zorlandığımız sezgi ve öngörülerin tanımlanmasında kullanılır. Ruhsal enerjileri dengeleyerek farkındalığın artmasında yardımcı olur.