Skip to content
imajinasyon-parapsikoloji-calismalari-1

İmajinasyon ve Parapsikoloji Çalışmaları

İmajinasyon Nedir? Parapsikoloji ile ilgili çalışmaların temel kavramlarından biri de imajinasyondur. İmajinasyon resmetmek, canlandırmak, bir görüntüyü birebir zihnimizde oluşturmak anlamlarına gelir. İmajinasyon hayal etmekle birbirine yakın kavramlar olsa da imajinasyon kavramında daha fazla bilinç söz konusu olduğu için parapsikoloji ile olan bağı daha fazladır.

Telekineziden Astral Seyahate; Telepatiden Duru Görüye kadar çok farklı alanlarda adı geçen imajinasyon neden bu kadar önemlidir ve ne gibi etkileri vardır?

Neden İmajinasyon?

Astral seyahat, telekinezi, telepati, durugörü, aura ve daha bir çok alanda geçen bir kavramdır peki neden imajinasyon? Yaşadığımız maddi alemde tüm algılarımız duyu organları ile sınırlıdır. İmajinasyon bu sınırı aşmanın yollarından biridir. Eğer doğuştan gelen bir yeteneğiniz yoksa ve imaj bağları kendiliğinden oluşmuyorsa ruhsal katlarla irtibat kurmanın yolu, zihinde oluşturulan bilinçli görsellerdir.

Maddeyi oluşturan yapı taşlarının sözlerden ve duygulardan etkilendiğini mutlaka okumuşsunuzdur özellikle suyla yapılan bilimsel araştırmalarda suyun kristalleşmesi sırasında sarfedilen sözlerin oluşan kristal motifleri üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Tıpkı bunun gibi zihinde oluşturulan görüntüler de ruhsal anlamda bir bağ kurmada kullanılır. Telepati ile iletişim kuracağınız birini düşünmeniz ve konu ile ilgili oluşturacağınız görseller gerçekte o kişi ile aranızdaki bağın oluşmasında etki oluşturur.

İmajinasyonun Gücü ve Etkisi

Oluşturulan imajlar doğrudan ruhsal katlarla ilgili olduğu ve üzerinde bir bilinç bulunduğu için o kadar güçlü bir etki ortaya çıkar ki verici tarafından yeterince güçlendirilmiş bir imajinasyon verisi ile dünyanın diğer ucundaki birisi ile irtibat kurulup istenilen etki elde edilebilmektedir. Bu alanda Faraday kafeslerinde yapılan testler bu etkinin ne kadar güçlü olabileceğini göstermiştir.

Prof. Vassilyev telepatik yetileri olan Tomaşevski’yi radyasyonu durdurabilen kurşun bir hücrenin içerisine koyarak üzerini de civa dolu bir oluk içine girmiş olan kapağı kapattı. Faraday kafesinin içerisinde bulunan Tomaşevski’nin hiçbir şekilde telepatik yeteneklerini kullanamayacağı düşünülüyordu. Ancak Tomaşevski’nin hazır olarak bekletilen bayan denek Fedorava’yı zihninde uyuyor olarak canlandırmasından kısa ve süre sonra Fedorava şuurunu kaybetti. (Telepati ve Telepatik Çalışmalar ve Telepati Tekniği ve imajinasyon – Cinden öğrenilen )

Bu ve benzeri deneyler gösteriyor ki zihinde oluşturulan görseller diğer insanlarla irtibat kurmak için ruhsal bir kanal olarak kullanılabilmektedir. Benzer durum telekinezi çalışmaları içinde geçerlidir. Maddeye etki etmek veya bir enerji oluşturmak istediğinizde öncelikle enerjinin kaynağından çıkıp istenilen noktaya ulaştığını ve ortaya çıkmasını istediğiniz etkinin oluştuğunu zihninizde canlandırmanız gerekir.

Bu imajinasyon (canlandırma) istenilen sonucun ruhsal katlarda madde planında gerçekleşmeden önceki ilk aşamayı oluşturur. Düşüncelerimiz ve zihnimizde oluşturduğumuz canlandırmalar hem kendimizde hem de çevremizde belli oranlarda bir etki oluşturur. Ortaya çıkan sonuç zihnimizde oluşturduğumuz resmin ne kadar canlı olduğu ile ilgilidir.

İmajinasyon ve Dalga Boyları?

Zihnimizde canlandırma yapmak zor değildir, düşünmek yeterlidir ancak istediğimiz netliği ve etkiyi sağlayabilmek için beynimizin belli bir dalga boyunda bulunması gerekir. Gündelik yaşamımızda beta dalga boyunda yapacağımız canlandırmalar eğer belli bir deneyiminiz yoksa yeterince etkili olmayacaktır. İstenilen etkinin sağlanabilmesi için beynin Alfa ve Teta dalga boylarında olması gerekir. Meditasyon veya nefes egzersizleri ile ulaşabileceğimiz (Tefekkür ve derin düşünce buna dahildir.

Belli bir tecrübe kazandıktan sonra tetikleyici kelimeler ve hareketlerde yeterli olabilmektedir) derin trans sonrası alfa ve teta dalga boyları hipnoz altındaki deneklerin istenilen her görüntüyü oluşturabildikleri evredir. Bu evrede oluşturulacak imajlarla cisimler üzerinde etki, astral seyahat, telepati gibi çalışmalarda istediğimiz sonuçları elde edebiliriz. Aslında bizim hayal ve imaj dediklerimiz resmettiklerimizin gerçekleşmeden önceki ilk evreleridir.

İmajinasyon Nasıl Yapılır?

İlk aşama ne yapmak istediğimizle ilgilidir. İmajinasyonu hangi alanda ve ne için kullanmak istediğimizi bilmemiz gerekir. Telekinezi, telepati, astral seyahat, duru görü veya aura çalışmalarında kullanacaksak kullanım amacımıza uygun bir şablon belirlememiz gerekir. Bu şablonlar bizi amacımıza götürecek küçük imaj hikayeleri şeklinde de olabilir.

Eğer imajinasyon çalışmalarında yeni iseniz veya imajinasyonunuzu güçlendirmek istiyorsanız öncelikle derin trans evresine geçmeniz gerekir. Nasıl Transa Geçilir? Linkinde bulunan çalışmayı yaparak alfa-teta seviyesinde çalışmalarına başlayabilirsiniz. Aşağıdaki linklerde kurgular halinde telepati, telekinezi ve astral seyahat imajinasyon çalışma örnekleri mevcut. O örneklerden yola çıkarak kendi imajinasyon çalışmalarınızı geliştirebilirsiniz.