Skip to content
geri-getirme-vefki-1

Kaza ve belalardan korunmak için, büyü sihir bağlılık nazar gibi kötü etkenlerden, cin peri gibi ruhanilerin zararlarından korunmak için yapılır. Bunların içinde düşman şerlerinden korunmak bıçak kurşun gibi harp ve delici aletlerin zararlarından korunmak için, ve de akrep yılan gibi zehirli yada yırtıcı hayvanların şerrinden muhafaza olmak kötü rüyalardan ve benzeri şeyler için gerekli vesile oluşturulabilir.

Koruma denince çok geniş bir kavram oluşabileceği için sayısız özel koruma vefki olabilir. Doğal afetlerden korunma köpekten korunma yıldırım çarpmasından korunma gibi akla hayale gelebilecek pek çok konuda ayrı ayrı koruma görebilirsiniz. Bazen bu korumaların görevlileri gelerek vesile olurken bazen korumadaki yazıların kendine has özelliklerinden dolayı korunma sağlanır.  Yani bazı kişilerin iddia ettiği gibi bazı ruhaniler geldiği zaman muskayı yada vefki vs… nin içinde olanı okuyup ta vazgeçtiği olayı çok eksik bir bilgidir. Taşıma içirme, mekana asma yada gömme bazen den yıkanma gibi çeşitli şekillerde uygulanabilir.

Okuması olanlar olduğu gibi okuması olmayan çeşitleri de mevcuttur. Bir kısmının yapımından önce veya yapım sırasında veya yapımdan sonra tütsü kullanılabilir. Kağıt deri demir bıçak bakır altın gümüş cam taş alın ve benzeri nesnelere yazılabilirler. Bazen iplik yada yaprak gibi değişik nesnelerle de uygulamaları yapılabilir. Bu çeşit vefkler de kişilere özel olarak hazırlanabildiği gibi hazır olan ve sadece yazılarak kullanılabilecek çeşitleri mevcuttur. Kişiye özel vefk başlıklı makalemi okumanız sizler açısından faydalı olacaktır